Nudist.no

For nudister!

Er nudistferie noe for deg?

Nudistferie er noe veldig mange av våre lesere er nysgjerrig på og ønsker å prøve. Noen hopper bare rett i det mens mange andre er skeptiske av forskjellige grunner. Sosialt stigma ser vi veldig ofte er en viktig årsak til skepsis mens manglende kunnskap rundt hvor det passer seg å dra på slik ferie er en annen årsak.

Vi ser at veldig mange av våre lesere er nysgjerrig på nudisme uten å ha prøvd det selv noen gang. De ønsker gjerne å utforske denne nakne livsstilen uten å eksponere dette for venner å kjente. Hvorfor fortelle venner og kjente om at man er nysgjerrig på nudisme dersom det viser seg at det ikke var noe for deg tenker nok mange. Uten sammenligning forøvrig så kan det være litt som å lure på om man er homofil eller lesbisk, hvorfor komme ut av skapet før man vet sikkert at man er dette? Man tenker gjerne at man gjerne skal stå frem som aktiv nudist men ønsker først å faktisk forsikre seg om at dette er en livsstil man trives i og vil fortsette med. Mange velger dermed en nudistferie til å prøve ut nudisme eller naturisme.

Nudistferie er ikke det samme som sexferie.

Dersom man forteller venner og kjente at man skal på nudistferie så vil du nok fort bli konfrontert med at dette er det samme som sexferie. Det kan være det men er langt i fra nødvendig å være dette. Swingers kulturen står nok riktignok sterkere blant nudister enn hos befolkningen ellers men dette betyr langt i fra at nudisme er likestilt med hemningsløs sex i det fri med forskjellige partnere. Nudisme blir som oftest blandet sammen med sex av de som prøver dette for første gang. Disse prøver gjerne ut nudisme som en del av en seksuell fantasi og for mannlige førstegangsbesøk på en nudiststrand er den største bekymringen i forbindelsen med dette gjerne hvordan de skal håndtere en ereksjon på nudiststranden. Erfarne nudister omtaler seg ofte naturister i stedet for nudister fordi dette er mindre relatert til sex. Erfarne naturister ser gjerne ingen sammenkobling mellom det å være naken sammen med andre mennesker som helt naturlig uten noe som helst relasjon til sex. De tar gjerne med seg ektefelle og barn på nudiststranden og ser enhver form for hentydning til kritikk og henvisning til sex som en personlig fornærmelse. De jobber også gjerne aktiv med å renske unna uønsket seksuelt relatert adferdsel fra offentlige nudiststrender.

Dersom man skal på nudistferie er det derfor viktig å være selvbevist i forhold til hvorfor du ønsker å prøve ut livsstilen. Vi tror de aller fleste førstegangsbesøk på en nudiststrand på eget initiativ gjør dette ut i fra en dragning mot den seksuelle spenningen de tror dette vil medføre. Dette gjelder selvsagt ikke barn som dras med på nudistferie med familien eller andre som bare følger med andre men for de voksne som aktivt tar initiativ til dette er det ofte seksuelle baktanker som trekker dem til nudiststranden. Den seksuelle motivasjonene kan også være forskjellig fra person til person. Noen ønsker bare opphisselsen ved å se på andre nakne personer mens andre har tro på at de skal finne en sex partner på nudiststranden (disse vil som oftest gå skuffet hjem dersom de ikke har gjort grundig forarbeid først i forhold til valg av nudiststrand). Den tredje gruppen går på nudiststrand med sin partner enten for å ha sex på stranden eller litt i skjul i forbindelse med stranden, eventuelt for å bygge opp felles seksuell opphisselse som man tar med seg hjem i sengen.

Den typiske naturisten som beviste kaller seg naturist i stedet for nudist tar avstand fra all sammenblanding med naturisme og sex. De er gjerne opptatt med å leve etter den realiteten at vi ble født uten klær og ingenting er mer naturlig enn å være naken også i det offentlige rom.

Hvor reiser man så på nudistferie?

Det enkleste reisemålet for nordmenn som heller ikke omgivelsene vil stille spørsmål ved er å dra på en vanlig charter tur til Gran Canaria. På Gran Canaria har man nuditstranden på Maspalomas som passer for de fleste. Familie naturisten kan sole seg naken på stranden nær vannkanten sammen med resten av familien. For dem som ønsker å se eller bli sett i seksuell aktivitet kan man trekke seg tilbake i sanddynene i mini ørkenen bak stranden hvor det meste foregår både åpenlyst og mer i det skjulte. Vi har aldri hørt om noen konsekvenser av seksuell aktivitet der selv om det nok er i strid med Spansk lov.

Et annet kjent feriested for nudister Cap d'Agde i Montpellier i Frankrike. Her er det ikke bare en nudiststrand men en hel landsby med nudister hvor det er lagt opp til en komplett naken ferie 24 timer i døgnet. Dette er et eldorado for nudister, spesielt dem som vil kombinere nudistferie med sex ferie. I Cap d'Agde finner du det meste i forhold ekstrem nudisme med utsvevende seksuell aktivitet blant nudister. Dette er nok ikke å anbefale for dem som bare er nysgjerrige på å prøve å gå på en nudiststrand for første gang for å se om dette er noe for dem.

Som sagt så er Maspalomas stranden på Gran Canaria det perfekte reisemålet for dem som ønsker å prøve ut nudisme for første gangen. Normalt vil ikke omgivelsene stille spørsmål med hvorfor du reiser til Gran Canaria da dette er et helt normalt reisemål for Nordmenn, kanskje det aller meste populære reisemålet for norske charter turister. Du kan dermed reise på en normal ferie bortsett fra at du noen timer forsøker deg for første gangen på nudiststranden på Maspalomas. Den eneste baksiden er at du i verste fall kan bli observert av norske påkledde turister som tar seg en personlig sightseeing på nudiststranden bare for å titte på nudistene. Sjansen for å treffe på kjente her er tross alt liten og hva er tross alt verst, å være naken på en nudiststrand eller være en påkledd titter?


Copyrighted content. All Rights Reserved.